MERSİN / SİLİFKE - Şehit Yarbay İlhan Akgün Ortaokulu

Şehit Yarbay İlhan Akgün Ortaokulu

Pazarkaşı Mahallesi, Eğitim Sokak, No 2, Silifke/MERSİN
Vizyon
Yaptığı işin en iyisini yapan, "başarmak mutlu olmaktır" felsefesini güden, yeni değerlere önem veren, bilgiye ulaşma yollarında zorlanmayan, mutlu olmayı bilen, üreten bireyler yetiştirmek. Her öğrencinin farklı olduğunu bilerek, bu farklı değerleri ortaya çıkararak geliştirmek.
Misyon
Bütün çalışmalarımızın temeli öğrencilerimizdir. Öğrencilerimize birey olarak saygı duyulur. Öğrenci ve öğretmen arasındaki sevgi-saygı bağının her geçen gün geliştirilmesi herkesin ortak hedefleri arasındadır. Biz duygusunun hakim olduğu ortam ve anlayışın gereğine inanırız. Öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmesi ilk önceliktir. Türkçe´nin güzel konuşulması ve yazılması ortak değerimizdir. Okul-Veli işbirliği sağlanarak, öğrencilerin okulda kazandığı davranışları hayata geçirebilmeleri için çalışır. Başarının ekip çalışması, teşvik ve ödüllendirme ile artacağına inanırız. Okulumuzun fiziki şartlarının iyi ve gelişmeye elverişli olması ayrıcalığımızdır. Okulumuz öğrencilerinin daha iyiye gitmeleri için gereken fedakarlığı yapmak ve bu doğrultuda çalışmak; okulumuzun kişiliğini oluşturur.
Başarılar
Son 3 yılda; 15 öğrenci Anadolu Lisesi, 3 öğrenci Sağlık Meslek Lisesi kazandılar.
KLİMA
Ulaşım
Merkezde bulunan okulumuza ulaşım şehiriçi dolmuşlarıyla kolaylıkla sağlanmaktadır.
PAZARKAŞI MAHALLESİ, EĞİTİM SOKAK, NO:2, SİLİFKE/MERSİN
Okulumuz Silifke ilçe merkezinde bulunmaktadır.